Известие

Collapse
No announcement yet.

Малко помощ за обтягане на пистов ремък

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Малко помощ за обтягане на пистов ремък

Здравейте колеги. Имам един въпрос да попитам само информативно. Онзи ден исках да сменя една от обтяжните ролки на пистовия ремък, но засъжаление не знам откаде се разхлабва пистовия ремък. Можете ли да ми помогнете. Колата ми е 1.6 16в и другото което искам да попитам е каде се намира буксата за компютърна диагностика на колата ако има такава. Мерси много предварително.

Първоначално публикувано от Alfeto Покажи съобщение
    Здравейте колеги. Имам един въпрос да попитам само информативно. Онзи ден исках да сменя една от обтяжните ролки на пистовия ремък, но засъжаление не знам откаде се разхлабва пистовия ремък. Можете ли да ми помогнете. Колата ми е 1.6 16в и другото което искам да попитам е каде се намира буксата за компютърна диагностика на колата ако има такава. Мерси много предварително.
    Обтяжната ролка. Ще ти трябва ключ 15. (по спомен)

Вдигаш на крик, махаш дясната гума, махаш малката кора (ако я имаш) и почваш да бараш в зоната над дългия болт на моста (магарето)

Няма как да не я намериш, та с ключа, мисля че посоката беше на ляво. (малко е неудобно, ако не си в канал)
    Като мръднеш малко ролката в същото време дръпваш ремъка , и то се освобождава. (ако имаш помощник е още по-лесно.

Връщането по подобен начин, но малко е играчка, ако си сам. Все се плъзга от към ролката на климатика или на генератора

Колкото за букса на ECU-то, намира се близо до буксата на ламбда сондата. В зоната пред дясната чистачка, под капака, зад колектора, близо до малката метална тръбичка с вода, която отива към разширителния съд.

AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
    AR 155 2.0 16v SUPER
    Toyota Corolla 2014 S Premium
    Moskvich 2140

Comment

Колега, коя година е колата? Може да е с OBD букса.
      Ролката на пистовия ремък е с автоматичен обтегач на тоя мотор, напъваш с ключ 15 болата който е на ролката на обтегача по посока затягане ( полта е с обратна ресба и няма да се развие ) и ще охлаби.
      sigpic
      Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
      Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

колата е 96 година

Comment

А От коя година са с OBD букса?
          1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Първоначално публикувано от Alfeto Покажи съобщение
            колата е 96 година
            Първоначално публикувано от Tempras Покажи съобщение
            А От коя година са с OBD букса?
            Мисля, че след 98ма. CF2 серията? (не съм сигурен)

ECU-то на колегата е най вероятно M.2.10.3.

AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
            AR 155 2.0 16v SUPER
            Toyota Corolla 2014 S Premium
            Moskvich 2140

Comment

Реално последните направени бройки от 98-ма, а те са малко са с мотора цф2 сложен в чисто новия модел 156. Те вероятно са с обд конектор. Знам че има такива, но не съм виждал наживо такава. Всички 155, преди това са с три пиновия конектор.

Даването на газ, води до пристрастяване!
              Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
              Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Прав е Furious 155 , всичко що е 145/46/55 е с 3 пинова букса това първо, второ си мисля, че 1,6 с 2.10.3 няма, всичко е 2.10.4 но за второто съм на 70% сигурен.
                Fiat Punto 1.4GT 1996
                Hyundai Tucson 2.0 2007
                Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                  Прав е Furious 155 , всичко що е 145/46/55 е с 3 пинова букса това първо, второ си мисля, че 1,6 с 2.10.3 няма, всичко е 2.10.4 но за второто съм на 70% сигурен.
                  Моя е грешката - незнам що си мислех за GTV като писах. Буксата си стои там където каза Tonimir.
                  Last edited by pininfarina; d.m.y г., 07:13.
                  sigpic
                  Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
                  Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Working...
                  X