Здравейте колеги. Имам един въпрос да попитам само информативно. Онзи ден исках да сменя една от обтяжните ролки на пистовия ремък, но засъжаление не знам откаде се разхлабва пистовия ремък. Можете ли да ми помогнете. Колата ми е 1.6 16в и другото което искам да попитам е каде се намира буксата за компютърна диагностика на колата ако има такава. Мерси много предварително.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Малко помощ за обтягане на пистов ремък
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Alfeto Покажи съобщениеЗдравейте колеги. Имам един въпрос да попитам само информативно. Онзи ден исках да сменя една от обтяжните ролки на пистовия ремък, но засъжаление не знам откаде се разхлабва пистовия ремък. Можете ли да ми помогнете. Колата ми е 1.6 16в и другото което искам да попитам е каде се намира буксата за компютърна диагностика на колата ако има такава. Мерси много предварително.
Вдигаш на крик, махаш дясната гума, махаш малката кора (ако я имаш) и почваш да бараш в зоната над дългия болт на моста (магарето)
Няма как да не я намериш, та с ключа, мисля че посоката беше на ляво. (малко е неудобно, ако не си в канал)
Като мръднеш малко ролката в същото време дръпваш ремъка , и то се освобождава. (ако имаш помощник е още по-лесно.
Връщането по подобен начин, но малко е играчка, ако си сам. Все се плъзга от към ролката на климатика или на генератора
Колкото за букса на ECU-то, намира се близо до буксата на ламбда сондата. В зоната пред дясната чистачка, под капака, зад колектора, близо до малката метална тръбичка с вода, която отива към разширителния съд.
AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
AR 155 2.0 16v SUPER
Toyota Corolla 2014 S Premium
Moskvich 2140
-
Колега, коя година е колата? Може да е с OBD букса.
Ролката на пистовия ремък е с автоматичен обтегач на тоя мотор, напъваш с ключ 15 болата който е на ролката на обтегача по посока затягане ( полта е с обратна ресба и няма да се развие ) и ще охлаби.sigpic
Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'
Comment
-
Първоначално публикувано от Alfeto Покажи съобщениеколата е 96 годинаПървоначално публикувано от Tempras Покажи съобщениеА От коя година са с OBD букса?
ECU-то на колегата е най вероятно M.2.10.3.
AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
AR 155 2.0 16v SUPER
Toyota Corolla 2014 S Premium
Moskvich 2140
Comment
-
Реално последните направени бройки от 98-ма, а те са малко са с мотора цф2 сложен в чисто новия модел 156. Те вероятно са с обд конектор. Знам че има такива, но не съм виждал наживо такава. Всички 155, преди това са с три пиновия конектор.
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщениеПрав е Furious 155 , всичко що е 145/46/55 е с 3 пинова букса това първо, второ си мисля, че 1,6 с 2.10.3 няма, всичко е 2.10.4 но за второто съм на 70% сигурен.Last edited by pininfarina; d.m.y г., 07:13.sigpic
Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'
Comment
Comment